Onderwaterloopband

Na een verwonding of operatie van een hond wordt het herstel door het gebruik van een onderwaterloopband versneld. Vaak is een dergelijk herstel ook beter dan een natuurlijk herstel. Onderwaterloopbanden voor honden helpen ook puppy’s die worstelen met heupdysplasie of soortgelijke gezondheidsproblemen.

€45,00

Per sessie (incl. BTW)

DE VOORDELEN VAN EEN onderwaterloopband

Naast alle voordelen die een gewone hondenloopband heeft (revalidatie, beweging, gewichtscontrole, doorgedreven training), geeft de onderwaterloopband het extra voordeel dat de gewrichten minder belast worden. Dankzij het warme water wordt de bloedsomloop extra gestimuleerd en verlicht het eventuele spierpijn. Door de weerstand van het water worden de spieren extra getraind en de gewrichten blijven daarbij zo goed als onbelast, omdat het gewicht van de hond gedragen wordt door het water.

revalidatie

Allereerst kan een hondenloopband een meerwaarde bieden voor het verlichten, verhelpen of voorkomen van orthopedische klachten, neurologische problemen of andere blessures. Bij orthopedische klachten kunt u denken aan klachten aan de gewrichten zoals pijn, stijfheid of instabiliteit. Zulke klachten zorgen ervoor dat bewegen vaak moeizaam gaat. Een hondenloopband draagt bij aan het versterken van deze zwakkere gewrichten, het verlichten van pijn en het vergroten van mobiliteit.

Een loopband voor honden wordt ook veel gebruikt om problemen in het zenuwstelstel en de motoriek van een hond te verbeteren. Door een hond te trainen op een loopband worden zenuwen geprikkeld en wordt beweging gestimuleerd. Voor zowel het verhelpen als het voorkomen van blessures kan een hondenloopband als een effectief hulpmiddel dienen. Op een loopband kan een hond namelijk doelmatig zijn spieren en gewrichten versterken.

voldoende beweging

Een hond voelt zich goed door te bewegen. Als baasje is het dan ook belangrijk om genoeg tijd vrij te maken om uw hond in zijn gewenste energiebehoefte te voorzien. Door onrustig gedrag zoals opspringen, piepen of blaffen kunnen honden aandacht proberen te vragen. Veel hondeneigenaren zullen dit vast en zeker herkennen. Maar waarom eist een hond soms de aandacht op? Een van de veelvoorkomende redenen voor onrustig gedrag is onvoldoende lichaamsbeweging. Dit kan samenhangen met een hoog energielevel.

Met name jonge honden kennen een hoog energielevel. Als baasje vraagt dit om veel tijd en aandacht. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat u elke dag de tijd heeft om een uitgebreide wandeling te maken waar uw hond optimaal kan uitrazen.

Ook voor het tegengaan van ouderdomsklachten is een hondenloopband ideaal. Honden die ouder zijn of worden hebben meestal meer moeite met bewegen door stijfheid of slijtage van de spieren en gewrichten. Door te trainen op een hondenloopband kunnen oudere honden vroegtijdig en op een veilige manier hun conditie onderhouden en lichaam aansterken.

gewichtscontrole

Honden met overgewicht hebben in vergelijking met honden met een gezond gewicht veel meer kans op blessures. Door overgewicht is bewegen moeilijker én worden tegelijkertijd gewrichten sneller belast. Dit kan als gevolg hebben dat uw hond komt te lijden aan andere blessures of problemen. Door te trainen op een loopband kan uw hond zonder zijn spieren te overbelasten, conditie opbouwen en tegelijkertijd afvallen.

DOORGEDREVEN TRAINING VOOR SPORTHONDEN

Tot slot is een hondenloopband uitermate geschikte voor honden met de affiniteit voor sport. Honden met een topconditie kunnen op een loopband op hoog tempo hun conditie, souplesse en spierkracht verbeteren.

PRAKTISCH

ONZE HUISREGELS