Veelgestelde vragen

Eyco’s Hof losloopbos is een bos van 55 are dat volledig omheind is. De omheining is 1m60 (vanaf zomer 2024 1m90) hoog en is van schapendraad. Er werd een extra onderdraad voorzien waarvan de gaten slechts 5cm op 5cm groot zijn. Dit vermijdt dat de kleine honden kunnen ontsnappen. 

Het is een bos dus er zijn overal bomen aanwezig. Het gaat om loofbomen en hun bladerdek zorgt ervoor dat het in de zomer schaduwrijk is. De temperatuur is hierdoor ook een stukje lager.

Er is een natuurlijke vijver waarbij de klei ervoor zorgt dat het water niet wegzakt. Het geeft eveneens een bruine kleur aan het water.

Als je klikt op de knop online reserveren kom je op de reserveringspagina terecht. Je selecteert de gewenste dag en het gewenste moment/de gewenste momenten. De blokjes zijn telkens voor een half uur. Als je langer dan een half uur wilt reserveren, klik je meerdere blokjes aan. Er kunnen maximum 10 blokjes in 1 reservering geselecteerd worden.

Indien je langer dan een uur op eenzelfde dag wenst, let dan goed op dat je aansluitende blokjes neemt.

Het is ook mogelijk om in eenzelfde reservering blokjes van verschillende dagen aan te duiden als je verschillende dagen wilt komen.

Je krijgt een bevestiging als de betaling gelukt is. Deze volgt er meteen na. In deze mail worden de gereserveerde momenten herhaald, worden de huisregels opgesomd en kan je ook de code van het slot vinden.

Je kan voor het bos parkeren. Het eerste stuk van het bos is niet omheind en de honden dienen aangelijnd te zijn tijdens dit stukje (+- 80m).

Het is niet mogelijk om in het losloopbos zelf te parkeren.

Je krijgt de code van het slot enkel bij een reservering. Eens je je binnen in het afgesloten gedeelte bevindt, kan je de poort binnen op slot doen met een hangslot. De sleutel kan je tijdens je bezoek bij je houden.

De sleutel van het hangslot hangt aan een rood leibandje.

Er kan dus niemand anders in het bos tijdens je bezoek. Uiteraard ben je wel vrij om vrienden met honden mee te nemen. Onze prijs geldt voor 10 honden. Bij meer dan 10 honden wordt er een supplement gevraagd.

Er is een padje naar het bos en er is een ander padje om het bos te verlaten. Je ziet elkaar maar je moet elkaar niet kruisen.

Annulaties met een terugbetaling zijn niet mogelijk. Het is wel mogelijk je reservatie te verplaatsen in de periode oktober tot maart. In de periode april tot september is dit niet mogelijk.

Je mag uiteraard vrienden en andere honden meenemen. Je reservatie is geldig voor 10 honden en onbeperkt aantal mensen. Indien je groep toch het totaal van 10 honden overschrijdt, dan vragen wij een toeslag van 0,65 cent per hond per half uur. Gelieve dan even contact op te nemen via info@eycoshof.be.

Je reservatie is geldig voor 10 honden en onbeperkt aantal mensen. Indien je groep toch het totaal van 10 honden overschrijdt, dan vragen wij een toeslag van 0,65 cent per hond per half uur. Gelieve dan even contact op te nemen via info@eycoshof.be.

Het is mogelijk het bos af te huren en dit kan op factuur. Gelieve dan geen reservatie via de website te doen maar contact op te nemen via info@eycoshof.be.

Het water van de vijver wordt regelmatig getest op algen zodat de honden veilig kunnen zwemmen. Daarnaast zijn algen ook niet verzot op kleiwater en blijven er liever van weg.

De algentests worden op de dag van de test gedeeld in het verhaal op fb en instagram. Op instagram kan je onder het mapje ‘algemeen’ alle voorgaande tests terugvinden.

Wij verkiezen de biologische verwerking van de uitwerpselen en vragen om de kakjes op te ruimen met de emmers en de schepjes die aanwezig zijn. Dit mag niet in de aanwezige vuilbakken gegooid worden. Het blijft in de emmer zitten. Wij maken deze elke dag ’s morgens of ’s avonds leeg.

Indien je een kakje toch wilt opruimen met een kakzakje dan mag deze wel in de aanwezige gewone vuilbakken gegooid worden.

Dus: kak zonder zakje in de schepemmers – kak met zakje in de vuilbak

De dierenarts waar wij mee samenwerken is de DAP het Vossenhol. Zij zijn te bereiken op het nummer +32 488 00 58 01.

Er is een afdak van 6m x 3m waaronder geschuild kan worden indien het regent. Er is een biologisch toilet en er zijn ook picknickbanken aanwezig. Er werd verlichting geplaatst rond de vijver.